Mobach keramiek: Een collectie van tijdloze schoonheid

De komende veiling van ACA Auctions presenteert een opmerkelijke reeks kunstwerken van Mobach, een naam synoniem aan moderne keramiek en tijdloze ontwerpen. Deze collectie, die de vijf generaties van Mobach's vakmanschap in Utrecht omvat, weerspiegelt de unieke combinatie van traditionele methodes en hedendaagse esthetiek. Elk stuk is met zorg handgemaakt, waardoor het een uniek karakter en een chique uitstraling heeft. Hieronder lichten we enkele hoogtepunten uit deze collectie toe.

34. Schenkkan, Mobach

Een pronkstuk is de aardewerken schenkkan 'Kamo', ontworpen door Klaas Mobach rond 1930. Deze grote schenkkan, met een opvallend lusterglazuur, draagt het kenmerkende Mobach-stempel en is een voorbeeld van vakmanschap en stijl.
Bekijk Kavel 34. Schenkkan, Mobach

121. Gebakstel, Mobach

Dit gebakstel met een craquelé afwerking uit de jaren 70, omvat een groot serveerbord en tien gebaksbordjes. De donkerbruine en crèmekleurige tinten tonen Mobach's kenmerkende glazuurtechnieken.
Bekijk Kavel 121. Gebakstel, Mobach

546. Vaas, Mobach

Een imposante keramieken vaas uit de jaren 50, getuigt van Mobach's expertise in vorm en glazuur. Deze vaas, gesigneerd door Mobach, is een toonbeeld van elegantie en functionaliteit.
Bekijk Kavel 546. Vaas, Mobach

256. Wandplaquette, Hanna Mobach

Een uniek kunstwerk van Hanna Mobach uit de jaren 60. Deze aardewerken reliëf wandplaquette, voorstellend een meisje met pop, is een prachtig voorbeeld van verfijnde kunst.
Bekijk Kavel 256. Wandplaquette, Hanna Mobach

106. Plastiek, Joke Stroes

Deze aardewerken plastiek, getiteld “Schaap met vijf poten” en ontworpen door Joke Stroes in 1969, is een uniek stuk uitgevoerd door Mobach, vol expressie en creativiteit.
Bekijk Kavel 106. Plastiek, Joke Stroes

547. Vaas, Piet Knepper

Deze cilindrische vaas, een ontwerp van Piet Knepper en uitgevoerd door Mobach in de jaren 70, valt op door haar groene geribbelde textuur en verfijnde vormgeving.
Bekijk Kavel 547. Vaas, Piet Knepper

Mobach's keramiek is niet alleen een weerspiegeling van de rijke keramische traditie in Nederland, maar ook een blijk van voortdurende innovatie en design. Deze collectie, aangeboden door ACA Auctions, biedt verzamelaars en liefhebbers van keramiek de kans om een stukje Nederlandse designgeschiedenis in huis te halen.

Contact

Groningen
Veilinghuis Klinkhamer
Vechtstraat 45
9725 CT Groningen
Kampen
Veilinghuis Klinkhamer
Gasthuisstraat 10
8261 BS Kampen
Telefoonnummer
050-5532122
E-mailadres


Scroll omhoog