Schatten van Groningen - 14 kavels met Gronings randje (Deel 2)

Voortbouwend op de rijke selectie uit het eerste deel, belichten we in dit tweede deel van de reeks nog zeven unieke kavels die de veelzijdigheid en het culturele erfgoed van Groningen vertegenwoordigen.

Goauche, Anke Slooff

Dit schilderij een gouache op papier, van Anke Slooff toont een prachtige weergave van de Groningse Diepenring. Gedateerd 1994 en gesigneerd op de zijkant van een boot, brengt dit kunstwerk de serene schoonheid en de architectonische charme van Groningen tot leven.

Bekijk kavel 1131. Goauche, Anke Slooff

Gouache, Jo van Dijk

"Compositie", een gouache gecreëerd door Jo van Dijk in 1981, is een boeiend stuk dat de moderne kunstbeweging in Groningen weerspiegelt. Zijn handtekening en datum rechtsonder benadrukken de authenticiteit en tijdloze aantrekkingskracht van dit werk.

Bekijk kavel 6. Gouache, Jo van Dijk

Schilderij, Jo van Dijk

"Souvenir d’Afrique", een olieverfschilderij op paneel van Jo van Dijk uit 1963, is een uniek stuk dat zijn inspiratie uit Marrakech, Marokko haalt. Dit werk, met zijn exotische flair, verbindt Groningen met verre landen en culturen.

Bekijk kavel 3. Schilderij, Jo van Dijk

Aquarel, Mieke Brante-Bloemen

Deze landschappelijke aquarel van Mieke Brante-Bloemen, daterend uit het midden van de 20e eeuw, toont haar fijne gevoel voor detail en kleur. Als lid van de Groninger kunstkring De Ploeg, vertegenwoordigt haar werk een belangrijk onderdeel van de lokale kunstgeschiedenis.

Bekijk kavel 688. Aquarel, Mieke Brante-Bloemen

Pastelkrijttekening, Bert Brante

Bert Brante's pastelkrijttekening "Estelle", uit de midden 20e eeuw, is een intiem portret van een vrouw op een bank. Ook hij was lid van De Ploeg, en dit werk benadrukt de diversiteit en diepte van deze invloedrijke kunstbeweging.

Kavel 536. Pastelkrijttekening, Bert Brante

Aquarel, Jannes de Vries

Deze aquarel van een boerenlandschap met koeien, gemaakt door Jannes de Vries in 1973, is een treffende weergave van het landelijke Groningen. Als lid van De Ploeg legde De Vries de essentie van het Groningse landschap vast in zijn werken.

Bekijk kavel 507. Aquarel, Jannes de Vries

Schilderijen, Pit van Loo

Twee olieverfschilderijen van Pieter (Pit) van Loo, "Landschap" (1967) en "Water en Wind" (1983), tonen de veelzijdigheid van deze kunstenaar. Als lid van De Ploeg legde Van Loo de natuurlijke schoonheid van Groningen vast in een stijl die zowel tijdloos als kenmerkend is.

Bekijk kavel 76. Schilderij, Pit van Loo

Deze tweede serie kavels biedt een verdiepende blik op de rijke artistieke tradities van Groningen. Van historische voorwerpen tot moderne kunst, elk item weerspiegelt een facet van de Groningse cultuur en geschiedenis. Voor verzamelaars en liefhebbers van Groningen biedt deze veiling een unieke kans om een stukje van deze bijzondere regio in huis te halen.

Contact

Groningen
Veilinghuis Klinkhamer
Vechtstraat 45
9725 CT Groningen
Kampen
Veilinghuis Klinkhamer
Gasthuisstraat 10
8261 BS Kampen
Telefoonnummer
050-5532122
E-mailadres


Scroll omhoog